Golf er også en holdsport

Mange, der begynder at spille golf, har forinden dyrket andre former for idræt eller sport, hvor leg med bolden og det sportslige konkurrencemoment er en del af udfordringen. Selvom mange kun ser på golf som en individuel sport, har man sandelig også her holdspil på forskellige niveauer.
Hillerød Golf Klub har tilmeldt hold i alle rækker indenfor det, vi kalder Regionsgolf (opdelt i Øst/Vest), som er niveauet under Elitegolfen. Vi har haft hold i rækkerne A-D (4 hold), Senior B (1 hold), Veteran B (2 hold), altså 7 hold som gennem sæsonen erfaringsmæssigt involverer i gennemsnit 10-12 spillere pr. hold over holdenes 6 kampe.
Hold hvert år øje med opfordringen til at melde jer til de sportslige aktiviteter i klubben, herunder også turneringer.

Stilling og Resultater

Også Firkløvercuppen tog HGK sig af  i 2017.

Søndag den 1/10-2017 blev der afholdt Firkløver Cup på Hjortespring Golfklubs bane. Hver af de fire klubber (Hjortespring, Værløse, Mølleåen og Hillerød) stillede med et hold på 24 spillere, og der blev spillet i 24 bolde, med en deltager fra hver klub. Vinderen i hver bold fik 3 point, nr. 2 fik 2 point og nr. 3 fik 1 point. Resultatet blev:

 1. Hillerød golfklub: 48 point
 2. Hjortespring golfklub: 36 point
 3. Værløse golfklub: 35 point
 4. Mølleåens golfklub: 25 point

I de individuelle rækker blev resultatet:

A-rækken:

 1. Claus Bormann Pedersen Mølleåens Golf Klub 36 point
 2. Frank Meyer Hjortespring Golfklub 34 point
 3. Peer Hoffmann Værløse Golfklub 34 point
 4. Jan Kastrup Mølleåens Golf Klub 34 point
 5. Hans Harder Hillerød Golf Klub 34 point
 6. Henrik Christensen Mølleåens Golf Klub 33 point

B-Rækken:

 1. Kim Borch-Kristensen Hjortespring Golfklub 37 point
 2. Tina Machalet Hillerød Golf Klub 35 point
 3. Kim Madsen Hjortespring Golfklub 34 point
 4. Pia Andersen Hjortespring Golfklub 32 point
 5. Christoffer H. Hansen Hillerød Golf Klub 32 point
 6. Henrik Møller Hansen Hjortespring Golfklub 31 point

HGK Landsmestre i  Regionsgolf 2017.

Det vindende regionshold: fra venstre Jess Nørgaard, Dorte Lægteskov, Søren Stuhr Petersen, Torben Erichs, Tina Machalet, Vibeke Burgwaldt og Mogens Johansen.

Årets finale i Danmarks største holdturnering for klubgolfere – også kaldet regionsgolf, var i fare for helt at blive aflyst, idet banen i Haderslev blev lukket på grund af vandmængderne.

En stor indsats fra landsledelsen af regionsgolfen indebar, at finaleafviklingen i første omgang blev flyttet til Esbjerg, men efter yderligere nogle timer blev flyttet endnu en gang denne gang til Blommenslyst golfklub ved Odense.

Banen var ganske vist våd, men den var spilbar. Spillet foregik i et forrygende flot solskinsvejr. På trods, af alle besværlighederne ved baneflytningerne, hotelombookinger og ændrede planer, fik regionsledelsen i hast skabt et pænt arrangementet med catering fra en god smørrebrødsforretning. Alle var glade særligt vinderne, men der var tilfredshed fra alle over, at det ikke blev aflyst.

Det var også godt for holdet fra Hillerød golfklub, der efter 4 timer kunne trække sig tilbage som sikkervinder af finalen i regionsgolf D.

Regionsgolf er som nævnt en holdturnering, hvor hvert hold har 6 spillere, 2 damer og 4 herrer, med 4 singler og en mixed foursome.

Hillerød golfspillerne hjemførte Landsmesterskabet efter først at have vundet Sjællandsmesterskabet over Asserbo, og i finalen slog Aars golfklub med 9-2.

I finalen deltog fra Hillerød

Tina Machelet der hurtigt vandt sin match med 5 up med 4 huller tilbage

Dorte Lægteskov og Jess Nørgaard der vandt deres kamp med 3 up med 2 huller tilbage

Søren Stuhr Petersen vandt ligeledes med 4 up med 3 huller tilbage

Torben Erich affærdigede også hurtigt sin modspiller med 5 up og 4 huller tilbage

Mogens Johansen, der led et knebent nederlag til en stærk modstander

Regionsgolf er en stor turnering, hvor der i år deltog 75 hold på landsplan. Mange klubgolfere elsker den turnering, fordi der er mulighed for at kunne spille på fremmede baner og mod ukendte modstandere

Vi spillede i år 9 kampe for at komme til finalen. Vi vandt samtlige kampe, og slog bl.a. Søllerød og Kokkedal på deres hjemmebaner, men også Nivå, Dragør og Asserbo fik kærligheden at føle fra goldkøllerne fra Hillerød. Vi skulle også have spillet mod Københavns Golfklub, men da de så vores styrke, opgav de og trak sig fra turneringen.

Interessen i Hillerød for regionsgolf er stor. Til vores hold i region D, havde 24 spillere meldt sig. I løbet af turneringen har 15 spillere prøvet kræfter med turneringen. Det er ærgerligt, at ikke alle fik lejlighed til at spille, men det gør måske konkurrencen mere intens til næste år for at kvalificere sig til holdet, der gerne vil vinde igen.