Turneringebetingelser for 2024

DELTAGERE:
Alle ægtepar og samboende over 25 år, som er medlemmer af Hillerød Golfklub.

GRUPPERING:
Alle tilmeldte par inddeles i grupper á max. 4 par.

FLEXMEDLEMMER:
Flex-medlemmer vil så vidt muligt blive sat i samme gruppe, men flex-medlemmerne må acceptere, at det kan blive nødvendigt at betale gæstegreenfee, når matcher med fuldtidsmedlemmer skal afvikles, idet mange fuldtidsmedlemmer kun kan spille i weekenden.

MATCHFEE: Kr. 175,07- pr. par.

HANDICAP:
Der spilles fra det til enhver tid gældende handicap. Spillere kan dog højst få tildelt et spillehandicap, der svarer til: Herrer 42 og Damer 44.

MATCHFORM:
Gruppespillet spilles som 18 hullers greensome hulspil i perioden 4. maj til 30. september. Finalespil 12. oktober fra kl. 10:00.

En vundet match giver 2 points til vinderne og 0 point til taberne, medens en delt match giver 1 point til begge sider. (Der skal altså ikke spilles sudden death play-off). Trækker et hold sig i løbet af en match, tildeles det andet hold sejren med maksimale 10/8. Afvikles en match ikke inden slutdatoen, den 30. september 2024, betragtes begge par som tabere og tildeles 0 point. Såfremt et par trækker sig, udgår parrets resultater i puljen.

Greensome Hulspil er en matchform, i hvilken to spillere danner par og spiller mod et andet par. Begge spillere i parret slår ud fra teestedet (herrerne fra teested 54 og damerne fra teested 46), hvorefter parret vælger den bold, man ønsker at spille videre med. Den valgte bold spilles videre af den spiller, hvis bold ikke er valgt. Herefter skiftes spillerne til at slå. Strafslag påvirker ikke spilleordenen. Hvis en spiller slår, når hans (eller hendes) partner skulle have slået, tabes hullet. Driver begge spillere boldene out of bounds eller tabt, må kun én spiller drive om. Partnerne bestemmer selv hvem, og vedkommende skal slå fra partnerens teested.

Slagtildelingen foregår således: Den spiller i parret med det laveste antal tildelte slag ganger slagene med 0,6, og spilleren med det højeste antal tildelte slag ganger med 0,4. Resultaterne lægges sammen. Resultatet er herefter parrets antal tildelte slag med 1 decimal. Parret med de fleste tildelte slag tildeles forskellen til det andet pars antal tildelte slag. Eksempel: Spiller 1 har spillehandicap 5, spiller 2 har spillehandicap 16, det
vil sige 5 x 0,6 + 16 x 0,4 = 9,4 tildelte slag. Parret med højeste værdi tildeles forskellen til det andet pars værdi. Først derefter rundes op/ned og slagene fordeles efter handicapnøglen.

SPILLET: I hulspil spiller parrene mod hinanden om hvert enkelt hul. Det par, der har anvendt det mindste antal nettoslag på hullet, vinder dette. Har parrene det samme antal nettoslag på hullet, deles det. Matchen slutter, når det ene par har flere hullers forspring, end der er huller tilbage at spille (er et hold 3 huller op, og der er 2 tilbage at spille, anføres resultatet som 3/2). Er matchen slut inden hul 18, må man for hyggens skyld naturligvis gerne spille runden færdig.

RESULTATER:
Det vindende par er ansvarlig for at indberette resultatet af matchen. Der sendes en mail til matchledelsen (se nederst) med navn på vinderhold og taberhold, hvorefter resultatet vises på klubbens hjemmeside under Ægtepar.

AFVIKLING OG REGLER:
”Startliste” med grupperingen til puljespillet bliver opsat i klubhuset samt indlagt på klubbens hjemmeside.

Kampene kan spilles fra lørdag den 4. maj, hvor der er en opstartsturnering.

Tilmelding og Matchgebyr: kr. 175,07- indbetales sammen med tilmelding via GolfBox senest lørdag den 29. april 2024. Gruppernes matcher skal være afviklet senest lørdag den 30. september 2024.

Den endelige opgørelse af vinderrækkefølge (1. og 2. plads) i grupperne afgøres af matchkomiteen efter følgende regler: Ved pointlighed vil den indbyrdes match være afgørende. Er denne delt, vil parret med det laveste antal slag og lige blive erklæret som vinder. Er flere hold lige og har slået hinanden indbyrdes, vil parret med det laveste antal slag og lige blandt disse blive erklæret som vinder. Det er antal slag på tidspunkt for puljens afgørelse, der gælder.

Vinder af årets Ægteparturnering findes ved finaleturneringen, der afvikles lørdag den 12. oktober 2024 med starttider mellem kl. 10.00 og 12.30. Alle par fra ægteparturneringen kan deltage i finaleturneringen, der spilles som en selvstændig turnering med 3 præmier. Vinderen af titlen Årets Ægtepar er det bedst placerede hold i finaleturneringen, som samtidig er blevet nr. 1 eller 2 i deres pulje.

FINALETURNERINGEN afvikles som 18 hullers greensome slagspil netto – Maksimum Score +5. Spilleformen Maksimum +5 betyder, at den faktiske score noteres, men når holdet har brugt 5 slag over hullets Par uden at være i hul, samles bolden op og der noteres Par +5 på scorekortet.
Resultat: Et holds spillehandicap trækkes fra bruttoscoren, og holdet med den laveste nettoscore er vinder. Har 2 (eller flere) par samme score, anvendes matematisk metode, dvs. bedst på sidste 9-6-3-1 huller. Hvis det ikke giver en afgørelse, vinder holdet med det laveste spillehandicap og herefter lodtrækning.

FINALETURNERINGEN finder sted lørdag den 12. oktober fra kl. 10:00 OG AFSLUTNINGSMIDDAGEN afholdes lørdag den 12. oktober kl. 18.30. Tilmelding til finaleturneringen og middagen foregår via GolfBox senest 30. september, hvor der ligeledes betales for middagen. Startlisten offentliggøres senest to dage før ved mail fra
GolfBox. Matchdeltagerne skal være klar på 1. tee 10 min før fastsat starttid. Den 12. oktober er der middag kl. 19.00 i restauranten. Vi mødes 18.30.

Selvom man er forhindret i at deltage i afslutningsmatchen, er man selvfølgelig meget velkommen til at deltage i middagen eller omvendt.

OBS OBS Start i god tid med af få afviklet jeres matcher, og undgå så vidt muligt at spille tirsdage og onsdage (dame-/herredag).

MATCHKOMITE 2024:
Hanne og Carsten Salling, 42 48 34 50 – hcsalling@gmail.com