Hillerød Golf Klub’s Dame Elitehold danmarksmestre 2017.

Efter en flot sæson spillede vores Dame Elitehold med om Danmarks Mesterskabet for klubhold.
En sejr i semifinalen mod Vejle på 8/4 banede vejen til en finale mod Aalborg Golf Klub, der havde slået Smørum i deres semifinale med 7/5.
Pigerne var i godt humør og der var hele weekenden tro på at ”den her tager vi med hjem til Hillerød” attitude.
Finalen blev meget spændende, der blev spillet rigtig god golf og pigerne kæmpede det bedste de havde lært. Efter de to foursomes var stillingen lige 2/2, vi vandt en og vi tabte en.
Vores to bedste spillere Line Toft Hansen og Fie K Olsen vandt og vores unge kometer Sarah S Bils og Fie Ekman tabte efter en god match, so far so good.
Efter frokost skulle det hele så afgøres. Fire unge piger fra Hillerød Golf Klub (gennemsnitsalder på 16,25 år) mod Aalborg Golfklubs ældre, mere rutinerede spillere.
Vores to yngste spillere Sarah på 14 år og Fie E på 15 år var hele tiden med i deres matcher. Line kom godt fra start og var hurtigt 3up mod Daisy Nielsen, og Fie O var noget overraskende hurtigt 3ned mod Julie Carlslund. Fie O spillede fint, men modstanderen havde en af sine bedste dage og Fie O taber sin match. Line er stadigvæk ”oppe” i sin match. Vores 4. single Fie E, er nok den mest rolige, stille, velovervejet teenager jeg kender (ved ikke om hendes forældre giver mig ret) sikke en fantastisk finale hun spillede, kæmpe respekt herfra. På de første 14 huller er hun enten AS eller 1ned. Hun vinder hul 15 og bliver AS, hun vinder hul 16 og er 1up. På hul 17 spiller hun med hjernen og ikke hjertet, som var hun en ”gammel rotte i faget”. Hul 16 er et par3 hul med et 10 -15 m fald og en bunker midtfor og en vandhazzard bag green… Fie slår den på green, væk fra bunkeren og som hun sagde til mig ”den skulle bare ikke i bunkeren”. De deler hullet og Fie E er 1up på 18. Fie slår sit 2. slag fra 101m op til en givet birdie (5cm fra hullet) og modstanderen siger tak for matchen… Fie E har vundet og givet os troen tilbage, nu skal Line ”bare” vinde sin match. Line er Dormie 2 men taber hul 17… 1up
Hvis Line deler hul 18 skal vi i omspil. Modstanderen Daisy slår sit drive OB og de 2 point er i hus, vi skal i omspil.
Der er ved at samle sig pænt mange tilskuere, da omspillet går i gang. Line slår sit drive i venstre bunker og kan kun slå frem på fairway. Daisy slår sit drive i højre side og slår derefter op ved siden af green. Line har omkring 55m til hullet og hun slår bolden 2m lang af hullet, helt perfekt. Daisy´s chip bliver for kort og hendes efterfølgende put går ikke i hul, Line kan nu afgøre det hele til vores fordel. Der er helt stille da Line sætter sit putt i gang…. bolden triller lige så fint ned i hul og vi er Danmarks Mestre, sikke en forløsning. Hele holdet omringer Line og der bliver givet knus og kram til hinanden.